Наръчник за споделен опит "Мултисензорната образователна градина на ДГ 59 Елхица"

Този Наръчник създадохме в рамките на проект: Сензорна градина - радост и подкрепа от природата за всяко дете" в детска градина 59 "Елхица", София.

Проектът се реализира благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум, както и експертното съдействие на Мария Димитрова и нашите партньори от Фондация ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие, екипът Вкусните образователни градинки, Детска архитектурна работилница, Пермакултурна ферма Biotiful, Монтесори общност в България и други.

Създаването на този Наръчник е резултат от съвместните усилия, доброволния принос и всеотдайната работа на учителите, родителите и доброволците от екипа на детската градина и партниращите организации.

Щастливи сме да споделим, че в рамките на този проект, повече от 310 деца, от които 27 деца със специални образователни потребности, се запознаха с концепцията на д-р Мария Монтесори за хармонично детско развитие чрез обучение на сетивата и получиха шанса да играят и учат ежедневно в новосъздадените 12 мултисензорни зони в двора на детската градина.

Искрено се надяваме, че този Наръчник със споделен опит, идеи и добри практики, ще послужи като вдъхновение за създаване и на други образователни мултисензорни градини за пълноценно израстване и хармонично развитие на децата от всяко кътче на красивата ни България.

Цялото издание на Наръчника, може да изтеглите от тук в .PDF формат

Текстовете от това издание се разпространяват под лиценз Криейтив Комънс признание-споделяне на споделеното, версия 2.5. Можете да ползвате материали от него както искате, стига да го посочите като източник с линк и да разрешите на другите хора да ги ползват по същия начин. ЛИЦЕНЗ: СПОДЕЛЯНЕ НА СПОДЕЛЕНОТО: Може да използвате свободно материалите (текст и графика) от Наръчника или от уеб сайта на Вкусните градинки за некомерсиални цели с условие за изрично цитиране на източника, под условията на договора Creative Commons Признание – Признание – Некомерсиално - Споделяне на споделеното 2.5 България (CC BY-NC-SA 2.5)

С подкрепата на:

Проектът се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум, които подкрепят създаването на Мултисензорната градинка в двора на ДГ "Елхица", София, в периода 2019 - 2020 г.

                             

Go to top